Spring naar bijdragen

Nieuwe vormen van kerk-zijn aantrekkelijk


Aanbevolen berichten

Het aantal huisgemeenten, zogenaamde 'simple churches', wordt in Nederland geschat op ongeveer 700. In heel Europa gaat het om zo'n 12.000 groepen waarin naar schatting 140.000 mensen deelnemen. Dat blijkt uit een vandaag gepresenteerd rapport over simple churches.

Het onderzoek wil inzicht geven in deze nieuwe vormen van kerk-zijn. Simple churches zijn kleine groepen gelovigen (drie tot dertig personen) die vanuit hun geloof bij elkaar komen, bij iemand thuis, of bijvoorbeeld in een café. Er is geen sprake van een georganiseerde groep met aan het hoofd een predikant. Simple churches zijn niet verbonden aan traditionele kerken, maar zijn via netwerken met elkaar verbonden.

Deze nieuwe vormen van kerk-zijn zijn aantrekkelijk, zo blijkt uit het onderzoek. De beweging zou een flinke groei kennen en veel niet-kerkelijken aantrekken en introduceren met het geloof in Jezus Christus. Vooral de kleinschaligheid en dus hechtheid van de groepen is voor veel mensen aantrekkelijk.

Bron: Kerknieuws

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid