Spring naar bijdragen

Anglicaanse homo-bisschop treedt af


Aanbevolen berichten

Doodsbedreigingen en jarenlang het middelpunt zijn van verhitte discussies hebben hun tol geëist: Gene Robinson, de eerste openlijk homoseksuele bisschop van de Episcopale Kerk (de anglicaanse kerk in Amerika) treedt in januari 2013 af, zo melden Amerikaanse media.

In 2003 werd Robinson gewijd tot bisschop en dat zorgde in de wereldwijde anglicaanse gemeenschap voor zeer veel discussie. Homoseksualiteit is namelijk een gevoelig onderwerp in deze 80 miljoen leden tellende kerk, en Robinson maakt geen geheim van zijn seksuele geaardheid.

Robinson kondigde zaterdag aan om in 2013 af te treden als bisschop. Hij is dan 65 jaar, zeven jaar jonger dan de pensioenleeftijd van een bisschop.

Inmiddels is Robinson niet langer de enige homoseksuele (hulp)bisschop van de Episcopale Kerk; in december 2009 werd de lesbische Mary Douglas Glasspool gewijd tot hulpbisschop in het bisdom Los Angeles.

Bron: IKON

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid