Spring naar bijdragen

"Na aardbeving 215 nieuwe kerken"


Aanbevolen berichten

Volgens baptistenpredikant en zendeling voor de Baptist Convention Craig Culbreth zijn er sinds de aardbeving in Haiti maar liefst 215 nieuwe kerken bijgekomen. Dat meldt het gerenommeerde tijdschrift Christianity Today. "Geen van deze kerken komt samen in een gebouw," vertelt hij. "Ik zou het nog niet eens tenten noemen. Er zijn geen muren. Meestal bestaat de kerk uit enkele palen met daarboven plastic om de mensen te beschermen tegen de zon en regen."

Op de lange termijn ziet het er voor deze kerken goed uit. "Wij trainen de geloven in het lezen en begrijpen van de Bijbel. We werken met gevestigde predikanten die anderen aanmoedigen en kleine salarissen voor voorgangers. We geloven dat alles staat of valt in deze kerken met het leiderschap."

"Sinds de aardbeving zijn er heel veel mensen die zich hebben bekeerd." Documentatie laat zien dat er mogelijk meer dan 160.000 nieuwe gelovigen zijn bijgekomen binnen de kerken die de baptistenorganisatie ondersteund. De nieuwe kerken zijn hieruit ontstaan. "We jagen ernaar om niet zozeer religieuze personen te creeeren, maar mensen die een levende relatie hebben met Jezus Christus."

De aardbeving, waarbij meer dan 100.000 mensen omkwamen, zorgde niet alleen voor een geestelijke oogst, maar ook voor een ijver onder de gelovigen. "Velen willen graag meer weten over God. De voorgangers zijn totaal afhankelijk van God. Bovenden hebben zij nauwelijks Amerikaanse steun, wat nog niet eens zo slecht is. In Haiti helpen we kerken te planten. Niet omdat we zo mensen willen bereiken, maar veelmeer om bestaande gelovigen te behouden."

auteur: Rik Bokelman | copyright: www.cip.nl

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid