Spring naar bijdragen

Twitterdienst


Aanbevolen berichten

[preview]Afgelopen zondag bezochten ongeveer vijftig mensen in de Amsterdamse Vincentiuskerk een zogenaamde twitterdienst, georganiseerd door en voor twitteraars.[/preview] Tijdens de de dienst kon iedereen naar hartelust twitteren. Thema van de speciale dienst was compassie.

De twitterdienst was interreligieus van aard: er waren boeddhisten, protestanten, rooms-katholieken, islamieten, humanisten en niet-gelovigen. Ook waren een aantal niet-twitteraars aanwezig. Mensen die niet aanwezig waren, konden via de 'hashtag' #twitterdienst op de hoogte blijven. Met hashtag kunnen mensen twitter-berichten met hetzelfde onderwerp volgen. Er was genoeg te volgen, want de twitterdienst was zondag één van de populairste onderwerpen op de netwerksite.

De verschillende handelingen en rituelen tijdens de dienst stonden in relatie tot het thema van de dienst: compassie. Onder meer het Manifest voor Compassie, van schrijfster Karen Armstrong, werd voorgelezen.

Vorig jaar vond er ook al een twitterdienst plaats. Twitter is een online-communicatiemiddel, een soort sms-en via internet.

Bron: IKON/ANP

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid