Spring naar bijdragen

Parochianen willen hun kerk kopen


Aanbevolen berichten

[preview]De Goede Raadkerk blijft de inwoners van het Noord-Hollandse Beverwijk bezighouden. Per 1 oktober stoot het bisdom het kerkgebouw af, tegen de zin in van veel parochianen. Zij willen het kerkgebouw nu kopen voor 100.000 euro, zo meldt het Noordhollands Dagblad. [/preview]

Het besluit dat het kerkgebouw per 1 oktober haar deuren sluit, werd gisteren bekend gemaakt. Ontevreden parochianen startten hierop meteen een actie om het benodigde geld binnen te halen, al is het niet zeker of het bisdom het bod zal accepteren.

De parochianen zijn bang dat het bisdom het gebouw verkoopt aan een bieder die de kerk sloopt om plaats te creëren voor woningen.

Beverwijk telt twee rooms-katholieke kerken: de Goede Raad en de Heilige Agathakerk. De kosten van het onderhoud van twee gebouwen zijn te hoog, en dus moet één kerk sluiten.

Bron: IKON

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid