Spring naar bijdragen

Zusters vieren feest


Aanbevolen berichten

Bij de zusters van de Congregatie Dochters van Maria en Joseph in 's-Hertogenbosch is het vanaf woensdag vier dagen feest. De congregatie viert deze week haar 190-jarig bestaan, liet ze maandag weten.

Het feest heeft plaats in het moederhuis in Den Bosch en is bedoeld voor de zusters zelf, leden van de congregatie, familieleden van de nonnen, medewerkers en vrijwilligers. Er staan verschillende voorstellingen op het programma.

Het feest is ook bedoeld als doorstart van het Huis voor Spiritualiteit. Daarin kunnen vrouwen lezingen en trainingen over het christendom en spiritualiteit volgen. De congregatie, ook wel bekend als de Zusters van de Choorstraat, werd in 1820 opgericht om armen en kansarmen onder de Bossche bevolking een helpende hand te bieden. De zusters voerden onderwijs- en zorgtaken uit. Ze maakten zich sterk in onderwijsinternaten voor dove en slechthorende kinderen, kinderen met gedragsproblemen en kinderen met een verstandelijke of lichamelijke beperking.

Bron: ANP

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid