Spring naar bijdragen

Raad van Kerken voert gesprekken met Pinksterkerken


Aanbevolen berichten

De Raad van Kerken voerde onlangs een 'open' en 'verkennend' gesprek met de Verenigde Pinkster- en Evangeliegemeenten (VPE), zo meldt de Raad op haar website. In de gesprekken werd gekeken hoe samenwerking in de toekomst beter vorm kan krijgen.

De Raad en de VPE werken al veel samen, bijvoorbeeld in de week van gebed waar de twee organisaties materiaal voor ontwikkelen. Op plaatselijk niveau werken veel Pinkers- en Evangeliegemeenten ook al samen met de Raad.

De Raad nodigde de VPE tijdens het gesprek uit om mee te spreken over de formulering van de doop(v)erkenning, waarmee kerken elkaars doop kunnen erkennen. Dat is momenteel een belangrijk onderwerp voor de Raad.

De Raad van Kerken is een oecumenische organisatie waar verschillende kerkgenootschappen bij zijn aangesloten, zoals de Protestantse Kerk en de Rooms-Katholieke Kerk. Ook de Bond van Vrije Evangelische Gemeenten zijn lid. De VPE is dat niet.

De Raad voert momenteel gesprekken met diverse kerken.

Bron: IKON

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid