Spring naar bijdragen

Sluiting kerken in Leeuwarden definitief


Aanbevolen berichten

[preview]LEEUWARDEN - De sluiting van vier van de zeven protestantse kerkgebouwen in de Friese hoofdstad Leeuwarden is definitief.[/preview]

Vorige maand was de sluiting van de Adelaarkerk (foto), de Pelikaankerk, de Fenix en de Koepelkerk al aangekondigd, dinsdagavond heeft de algemene kerkenraad ingestemd met het besluit. De kerken sluiten in de loop van volgend jaar de deuren.

Volgens de algemene kerkenraad van de Protestantse Gemeente is het besluit genomen na ,,een langdurig en zorgvuldig proces''. Gemeenteleden en alle ambtsdragers hebben kunnen reageren op de plannen. De drie kerken die open blijven, zijn de Grote- of Jacobijnerkerk, De Open Hof en de Schakel.

De zustergemeente in Leeuwarden-Huizum besloot vorig jaar al twee gebouwen af te stoten. De komende twee jaar gaan in Leeuwarden dus zes protestantse kerken dicht. Het is uitzonderlijk dat een plaatselijke kerk in één keer zoveel kerken afstoot.

bron: Nederlands Dagblad

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid