Spring naar bijdragen

Lichte groei voor Gereformeerde Gemeenten


Aanbevolen berichten

De Gereformeerde Gemeenten groeiden vorig jaar licht. Met een toename van bijna vijfhonderd (doop)leden telde het kerkverband eind 2009 104.770 leden.

Dat blijkt uit het nieuwe jaarboek van het bevindelijk-gereformeerde kerkgenootschap. De groei, die in vergelijking met andere jaren sterk is, danken de gemeenten onder meer aan het relatief hoge aantal mensen dat overkwam uit andere kerken (924 leden tegenover 873 in 2008), en het relatief lage aantal dat zich aan het kerkverband onttrok (1995 leden tegenover 2184 in 2008). Een andere reden is het geboorteoverschot, dat overigens in lijn met voorgaande jaren verder is gekrompen.

Van de mensen die de Gereformeerde Gemeenten verlieten, ging traditiegetrouw de grootste groep (777 leden) over naar de Protestantse Kerk. 386 mensen sloten zich niet aan bij een ander kerkverband. Relatief hoog is het aantal nieuwe leden dat overkwam uit de Gereformeerde Gemeenten in Nederland: 283 tegenover 201 vorig jaar. Er traden geen buitenkerkelijken toe.

Het aantal gemeenten bleef met 157 gelijk: de Gereformeerde Gemeente van Almelo werd opgeheven, en die van Barneveld gesplitst. Het aantal dienstdoende predikanten steeg met een naar 58.

bron: nd

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 3 weeks later...
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid