Spring naar bijdragen

Record aantal aanmeldingen Zondag voor Vervolgde Kerk


Aanbevolen berichten

Een recordaantal predikanten en voorgangers organiseert dit jaar een Zondag voor de Vervolgde Kerk. In ruim 1.700 kerkelijke gemeenten wordt een themadienst gehouden die in het teken staat van vervolgde christenen. Dat zijn zo'n 500 kerken meer dan in 2009.

Open Doors streeft ernaar in het jubileumjaar van de 25e editie van de Zondag voor de Vervolgde Kerk 2010 predikanten en voorgangers te vinden die hun dienst in het teken willen zetten van de Vervolgde Kerk. "Het is geweldig dat al zoveel gemeenten hebben toegezegd één zondag in het jaar apart te willen zetten voor vervolgde christenen, maar we zijn er nog niet", realiseert predikant en Open Doors-bestuurslid Ron van der Spoel zich.

"We zetten dit jaar hoog in, met een streven van zo'n 800 aanmeldingen meer dan vorig jaar. Op allerlei manieren vragen we aandacht voor de Zondag voor de Vervolgde Kerk. In dit jubileumjaar proberen we zoveel mogelijk christenen te bereiken met de boodschap dat er wereldwijd 100 miljoen geloofsgenoten zijn die niet zo makkelijk hun geloof kunnen beleven als wij hier in Nederland."

De Zondag voor de Vervolgde Kerk wordt in de meeste kerken gehouden op de eerste zondag na Pinksteren. Dit jaar is dat op 30 mei. "Direct na de allereerste pinksterdag begon de vervolging voor de eerste christengemeente. De zondag na Pinksteren is daarom bij uitstek geschikt om ons te identificeren met de Vervolgde Kerk", zegt Van der Spoel. "Maar het is uiteraard ook mogelijk om deze themadienst op een andere zondag in het jaar te houden."

Open Doors heeft om de Zondag voor de Vervolgde Kerk vorm te geven een informatiemap samengesteld met daarin een preekschetsen van Ron van der Spoel en Jaap Haasnoot (beleidsmedewerker/toeruster Evangelische Zendingsalliantie), verhalen van vervolgde christenen en kinderwerkmaterialen. "Natuurlijk is elke predikant of voorganger vrij te kiezen om de informatie uit de map wel of niet te gebruiken. De map is vooral een startpakket met informatie die predikanten en voorgangers in staat stelt eenvoudig een themadienst te organiseren", zegt Van der Spoel.

Kerkelijke gemeenten kunnen nog steeds meedoen aan de Zondag voor de Vervolgde Kerk. Predikanten en voorgangers die zich in het thema willen verdiepen, zijn van harte welkom op een speciaal belegde studiedag op dinsdag 25 mei in Putten. Meer informatie is te vinden op www.opendoors.nl/zondag.

Bron: oneway.nl

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid