Spring naar bijdragen

Aanbevolen berichten

Om op een creatieve manier gehoor te geven aan de oproep tot solidariteit met paus Benedictus XVI, heeft een Italiaans televisieprogramma deze week een telefoonlijn geopend waarmee iedereen sms-berichten kan versturen naar de Heilige Vader. De berichten, zo wordt beweerd, zullen direct door hem worden ontvangen.

Het sms-initiatief werd ontwikkeld nadat een Italiaanse nationale lekenorganisatie, CNAL, iedereen had opgeroepen die de paus wil steunen het Regina Coeli bij te wonen zondag 16 mei op het Sint-Pietersplein.

Om degenen die niet aanwezig kunnen zijn voor het Regina Coeli ter wille te zijn, kwam het programma “Naar zijn beeld†van RAI Uno met het idee om tekstberichten te versturen naar de Heilige Vader via een lijn die met ingang van 9 mei is geopend. Zij verklaarden dat alle berichten die worden verzonden naar: (+39) 335-18-63-091 bij de paus zelf zullen worden afgeleverd.

"Het is werkelijk een unieke gebeurtenis", verklaarde de presentatrice van "Naar zijn beeld", Rosario Carello tegenover persbureau SIR News. "Door dit nummer is iedereen in staat om zijn of haar solidariteit met de paus te tonen, zelfs degenen die niet fysiek aanwezig kunnen zijn op het Sint-Pietersplein."

In een verklaring op 14 april kondigde de lekenvereniging de oproep aan om het Sint-Pietersplein te vullen om "onze trouw te tonen aan de Heilige Vader in de handen van Maria voor het welzijn van de Kerk."

bron: katholiek nieuwsblad

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid