Spring naar bijdragen

Grote verslagenheid onder gelovigen in Brugge


Aanbevolen berichten

Hilversum - In de Sint-Salvatorsparochie van de kathedraal van Brugge heerst "grote verslagenheid" over het nieuws dat bisschop Roger Vangheluwe zich schuldig heeft gemaakt aan seksueel misbruik van een minderjarige.

Hoogmoed

Parochiaan Jan van Acker zei vanochtend tegenover het VRT-journaal dat Vangheluwe nooit het bisschopsambt had mogen opnemen. "Dat is de kapitale fout geweest, een fout die de Oude Grieken de hybrus noemde, de hoogmoed." Een andere kerkganger zei dat ze vanwege het schandaal had "geweend", weer een ander dat ze er "ziek" van was.

Diepe emoties

Pastoor Jan Tilleman van de Sint-Salvatorparochie: "U weet dat wij in onze kerkgemeenschap leven in een grote crisis. Er heerst grote verslagenheid. Diepe emoties raken ons hart. Tal van vragen pijnigen ons hoofd."

Wegwijzers

Diaken Luc Neels vroeg zich af of er op deze Roepingenzondag nog wel iets te vieren valt. "Het blazoen van het kerkinstituut is besmeurd door het verleden van sommige geestelijken en de doofpotstrategie tot in de hoogste kerkelijke kringen. Hoe moet je dan daar verder mee omgaan? Welnu, zusters en broeders, problemen zijn geen stoptekens maar wegwijzers", aldus de diaken in zijn homilie in de Brugse kathedraal.

Vergeving

Pastoor Tilleman zei na afloop van de mis dat er eerst gerechtigheid moet geschieden en dat er daarna plaats moet zijn voor vergeving, zoals het evangelie dat voorhoudt.

Bron: Katholiek Nederland.nl

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid