Spring naar bijdragen

Bisdom Den Bosch komt met eigentijdse uitvoering "Verloren Z


Aanbevolen berichten

Bisdom Den Bosch brengt in mei 2010 de film ‘De Verloren Zoon’ uit. Het gaat om een eigentijdse uitvoering van het gelijknamige evangelieverhaal. De film hoort bij een thematisch lespakket, waarmee het bisdom parochies een aantrekkelijke catechetische handreiking wil bieden voor vormelingen, tieners en jongeren.

De opzet van het pakket is eenvoudig. Aan de vier thema’s ‘Dromen’, ‘Vergeving’, ‘Wie is God?’ en ‘Liefde’ uit de film zijn verschillende vragen en opdrachten verbonden. Het pakket is zo opgezet dat een parochie veel vrijheid heeft om haar programma op een bepaalde groep af te stemmen. Priester Tom Corstjens, coördinator van de dienst Jeugd en Jongeren: “Elk thema heeft vier geloofsniveaus en vier werkvormen. In totaal dus 64 bouwstenen, die naar eigen inzicht kunnen worden behandeld.†Er worden bewust geen leeftijden op de werkvormen geplakt; het geloofsniveau is namelijk niet altijd in leeftijd uit te drukken, volgens Corstjens.

Op zaterdag 10 april gaat de film tijdens de jaarlijkse vormelingendag Power of Fire in première. Parochies kunnen de dvd met het lesmateriaal nu al bestellen via jongeren@bisdomdenbosch.nl .

Bron: Jong Katholiek

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid