Spring naar bijdragen

Paus minder populair in geboorteland


Aanbevolen berichten

[preview]Het vertrouwen in paus Benedictus XVI is in zijn geboorteland Duitsland fors afgenomen door het misbruikschandaal dat de Rooms-Katholieke kerk op haar grondvesten doet schudden. [/preview]Sinds eind januari daalde het vertrouwen in de paus van 38 naar 24 procent, zo blijkt uit opiniepeilingen die het Duitse weekblad Stern heeft laten uitvoeren.

Het tijdschrift publiceerde de bevindingen woensdag. Voor de peilingen werden ruim 1500 mensen geïnterviewd. Het meest recente onderzoek werd tussen 17 en 19 maart uitgevoerd, nog voordat de paus zijn brief over het misbruik in de Ierse kerk publiceerde.

Uit de peiling blijkt ook dat Duitsers nog minder vertrouwen hebben in de RK-kerk dan in de paus. In de afgelopen anderhalve maand zakte het vertrouwen in het instituut van 29 naar 17 procent. Van de Duitsers die niet zijn aangesloten bij een kerkgenootschap, heeft niet meer dan 5 procent vertrouwen in de RK-kerk.

Onder katholieken zijn dezelfde trends zichtbaar. Waar de peiling van eind januari nog aantoonde dat 62 procent vertrouwen heeft in de paus, blijkt uit het nieuwste onderzoek dat dit percentage is gedaald tot 39. Het vertrouwen onder rooms-katholieke Duitsers in de eigen kerk nam af van 56 tot 34 procent.

Bron: ANP

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid