Spring naar bijdragen

Nieuw ledensysteem PKN ligt op schema


Aanbevolen berichten

UTRECHT – De ontwikkeling van een nieuwe ledenregistratiesysteem voor de Protestantse Kerk in Nederland (PKN), de zogenoemde Landelijke Ledenregistratie Protestantse Kerk (LRP), ligt op schema. De financiële uitgaven blijven tot nu toe binnen de begroting.

Dat meldt de projectgroep LRP in een tussentijdse rapportage die vrijdag wordt besproken op de kleine synode van de Protestantse Kerk.

De computerserverhardware is volgens de rapportage met enige vertraging als gevolg van een nieuwere versie van het systeem, opgeleverd en geïnstalleerd in Utrecht. „De vertraging heeft geen gevolgen gehad voor de ontwikkelactiviteitenâ€, aldus de rapportage.

Inmiddels zijn ook alle gegevens van het eerdere project Landelijke Ledenregistratie (LLR) geanonimiseerd ingeladen in een testomgeving. Deze grote hoeveelheid gegevens is nodig om „in realistische omstandigheden en met representatieve hoeveelheden†te kunnen testen, aldus de tussenrapportage.

Op de generale synode van 23 april in Lunteren krijgen de synodeleden een demonstratie van de LRP. In mei zullen, verspreid over het land, regionale bijeenkomsten gehouden worden waarin het nieuwe systeem gedemonstreerd wordt.

Het nieuwe ledenregistratiesysteem van de PKN gaat maximaal 3.765.000 euro kosten. Als het systeem met ingang van 1 januari 2011 al operationeel is, in plaats van in de zomer van 2011, bespaart de PKN 464.000 euro op dit bedrag. De door Mendix te ontwikkelen LRP gaat de Protestantse Kerk de komende tijd in exploitatie jaarlijks ruim 1 miljoen euro kosten. Volgens de kerk betekent dit op jaarbasis een bezuiniging van enkele tonnen, die na drie jaar zal oplopen tot ruim een half miljoen euro.

De LRP is de opvolger van Numeri. De ontwikkeling van dat systeem, dat de kerk zo’n 5 miljoen euro heeft gekost, werd in juni 2008 stopgezet omdat het systeem niet voldeed.

Bron: Reformatorisch Nieuwsblad

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid