Spring naar bijdragen

Belgische protestanten willen missionair zijn


Aanbevolen berichten

De Verenigde Protestantse Kerk in België (VPKB) verkeert in een lastige positie. Het is een kleine kerk in een land waar 60 procent van de bevolking aangeeft rooms-katholiek te zijn. De VPKB wil zich daarom meer zichtbaar maken in de samenleving en organiseert een missionaire themadag.

Het aantal leden van de VPKB krimpt en daarom wil zij nu weer ‘stralen’ en uitnodigend zijn naar de samenleving. "Een gunnende en gastvrije houding zal de kerk doen stralen," aldus de Belgische dominee Gertjan Bikker. Op zaterdag houdt de VPKB een missionaire themadag in Brussel. De dag bestaat uit workshops, lezingen en groepsgesprekken.

De VPKB bestaat sinds 1978 en is een eenwording van de Protestantse Kerk van België, de Hervormde Kerk van België en de Gereformeerde Kerken in België. Zij telt ongeveer 15.000 leden.

Bron: CIP

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid