Spring naar bijdragen

Eerste lesbische bisschop is een feit


Aanbevolen berichten

Mary Douglas Glasspool (foto) kan zich nu officieel de eerste lesbische (hulp)bisschop van de Amerikaanse Episcopale Kerk noemen. Zij draagt de goedkeuring van een meerderheid van haar collega's.

Het bisdom Los Angeles koos begin december Glasspool tot hulpbisschop van het bisdom. In de Episcopale Kerk is het gebruikelijk dat een nieuw gekozen bisschop een proeftijd van 120 dagen krijgt. In die periode moeten de 110 bisdommen in Amerika hun goedkeuring uitspreken en kan iemand alsnog afgewezen worden. Een proeftijd eindigt voortijdig als een meerderheid is behaald.

Glasspool draagt nu de goedkeuring van 61 bisdommen en daarom hoeft zij niet de 120 dagen af te wachten tot 5 mei. Daarmee is zij nu officieel de tweede homoseksuele bisschop in de Episcopale Kerk. De eerste is bisschop Gene Robinson die in 2003 werd gekozen.

De 55-jarige Glasspool woont samen met haar partner en is al 28 jaar priester. Haar wijding tot hulpbisschop vindt plaats op 15 mei.

In 2009 keurde een meerderheid van de bisdommen voor het eerst in 77 jaar de keuze van een bisschop af. De bisschop-kandidaat Kevin Thew Forrester mixte de liturgie met boeddhistische ideeën. Een meerderheid van de bisdommen was daar niet blij mee en Forrester werd geen bisschop.

De Episcopale Kerk is de Amerikaanse tak van de anglicaanse kerk. In de kerk bestaan de laatste tijd veel spanningen over het onderwerp homoseksualiteit.

Bron: IKON

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid