Spring naar bijdragen

Bisdom levert koelwagens


Aanbevolen berichten

De voedselbanken van Groningen, Emmen en Leeuwarden hebben donderdag elk een koelaanhangwagen gekregen van het bisdom Groningen-Leeuwarden en een autoleasebedrijf in Groningen. Dat heeft bisschop Gerard de Korte van het bisdom donderdag bekendgemaakt.

De voedselbanken kunnen de wagens gebruiken om eten te transporteren en als 'veredelde koelkast' om bederfelijk voedsel in te bewaren. Volgens De Korte is het bijzonder dat het bisdom 'zaken doet' met het bedrijfsleven. De gunst van het bisdom in samenwerking met het autoleasebedrijf is vooral een oproep aan andere bedrijven zich in te zetten voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. "De kerk heeft zich altijd ingezet voor de zorg voor armen en mensen die in sociale armoede leven. Maar het bedrijfsleven kan daarin ook een grote rol spelen."

"Profit is belangrijk voor de continuïteit van een bedrijf, maar binnen een modern bedrijf gaat het evenzeer om de trits 'people' en 'planet'."

De bisschop onthulde de gift donderdag in Groningen in het bijzijn van vertegenwoordigers van de drie voedselbanken, de gemeentes, het bisdom en een aantal ondernemers.

Volgens de bisschop zijn er in Nederland circa 20.000 mensen klant bij de voedselbanken in Nederland. Een groot deel van die klanten komt uit de noordelijke provincies. "Noord-Nederland staat er sociaal-economisch niet goed voor. De gemeente Pekela, hier in de provincie Groningen, behoort nog steeds tot de allerarmste streken van Nederland." Volgens De Korte zitten in 'de Pekela's' veel potentiële voedselbankklanten.

De Korte pleitte er al eerder voor bij politici om de armen in Nederland vooral niet te vergeten. "In Nederland bestaat een onderklasse die 10 procent deel uitmaakt van de bevolking. De kerk heeft de taak om vanuit het evangelie op te komen voor die armen. Maar de overheid mag de armen ook vooral niet vergeten."

"We zijn een middle class samenleving geworden. Daardoor vergeten we de armen. Dat mag niet. En als kerk spreek je de overheid daar op aan. Met de gift van vandaag hopen we op een sneeuwbaleffect bij bedrijven maar ook bij lokale overheden."

Bron: ANP

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid