Spring naar bijdragen

Ophef in VS over gebed bij begrafenis


Aanbevolen berichten

De Amerikaanse politicus John Culberson (foto) betreurt het dat bij de begrafenis van oorlogsveteranen gebeden en andere verwijzingen naar God niet geoorloofd zijn.

Dat meldde de Amerikaanse nieuwsdienst Foxnews vorige week.

De Republikein bezocht in juli undercover de nationale begraafplaats in Houston. Hij stelde vast dat vrijwilligers van de erewacht bij begrafenissen van oorlogsveteranen op geen enkele manier mogen verwijzen naar God. De regering van Obama heeft deze maatregel doorgevoerd, constateerde Culberson met spijt.

Verschillende organisaties hebben inmiddels een rechtszaak tegen Veteran Affairs, de organisatie die zich bezighoudt met militaire begraafplaatsen, ingediend. Zij hekelen het verbod op christelijke rituelen bij militaire begrafenissen in Houston.

De zaak kwam aan het licht toen een predikant door Veteran Affairs werd gevraagd de Naam van Jezus weg te laten uit zijn gebed.

Josh Taylor, perswoordvoerder van Veterans Affairs, liet desgevraagd weten dat Culberson het niet bij het rechte eind heeft. „De waarheid is dat families zelf mogen kiezen op onze nationale begraafplaatsen.â€

Atheïsten hebben vorige week laten weten dat een stalen kruis dat herinnert aan de aanslagen van 11 september 2001 in New York wat hen betreft niet wordt opgenomen in de collectie van een speciaal herdenkingsmuseum. Volgens hen is het niet correct dat een christelijk symbool wordt tentoongesteld in een deels door de staat gesubsidieerd museum.

Bron: Reformatorisch Dagblad

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid