Spring naar bijdragen

Israel maakt Jezus doopplaats toegankelijk voor publiek


Aanbevolen berichten

Israël heeft dinsdag Kasr al-Jahud, de plek aan de Jordaan waar volgens de overlevering Jezus door Johannes gedoopt werd, officieel opengesteld voor pelgrims en toeristen.

Dat gebeurde in aanwezigheid van politici en afgevaardigden van het leger en de christelijke Kerken. Er wordt gehoopt op 100.000 bezoekers voor de doopplaats in het voormalige militair gebied. De plaats, aan de Israëlische kant van de Jordaan, ligt tussen twee omheinde mijnenvelden in verboden militair gebied aan de grens met Jordanië.

Voor het pausbezoek in 2009 werd het sinds 44 jaar meestal niet toegankelijke stuk oever, waar Johannes de Doper gewerkt zou hebben, uitgebouwd. Tot nu toe moesten bezoeken aan de plek vooraf worden gecoördineerd met het leger. In de toekomst zal ze het hele jaar door vrij toegankelijk zijn voor bezoekers.

Bron: Kerknet

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid