Spring naar bijdragen

Nationale Gebedsdag 2011: locaties verdubbeld


Aanbevolen berichten

Op zaterdag 8 oktober vindt de Nationale Gebedsdag plaats: een interkerkelijke dag van eenparig gebed, in het bijzonder voor het missionaire werk dichtbij en ver weg. De dag is dit jaar geconcentreerd op plaatselijk of regionaal niveau en vindt voor het eerst in oktober plaats. Hiermee hopen de initiatiefnemers op een betere aansluiting bij de lokale leefwereld en een breder aanbod van gezamenlijke gebedsmomenten door het jaar heen. Het thema is 'Bid zonder ophouden'.

Op dit moment hebben meer dan twintig plaatsen zich aangemeld. Dat is al een verdubbeling ten opzichte van voorgaande jaren. Er zijn zowel dag- als avondbijeenkomsten. Wim Althuis, EA-projectleider van de gebedsdag: "Door de nieuwe opzet van het programma zien we een toestroom van kleinere plaatsen die graag een eigen gebedsdag willen organiseren. Wat opvalt is de belangstelling van kerken om op deze dag een ‘bid voor je stad'-gebedsavond te houden."

De Nationale Gebedsdag is een initiatief van de Evangelische Alliantie (EA) in samenwerking met elf christelijke organisaties. De EA ondersteunt plaatselijke teams met publiciteitsmateriaal en ideeën voor het programma. De elf partnerorganisaties leveren op verzoek introductiefilmpjes, gebedsonderwerpen en concrete gebedspunten aan. De voorbereidingsteams hebben de vrijheid om het programma op hun eigen manier in te vullen.

De EA nodigt nog meer kerken of gebedsgroepen uit om op 8 oktober een gebedsbijeenkomst te organiseren. Aanmelden kan via www.nationalegebedsdag.nl. Meer informatie bij de Evangelische Alliantie (Wim Althuis).

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid