Spring naar bijdragen

15 mei: Wereldwijde dag van de Internetevangelisatie


Aanbevolen berichten

[preview]In steeds meer landen wordt serieus evangelisatie via het internet gedaan. Christenen ontdekken in toenemende mate de kracht van het medium.[/preview]

Sinds enkele jaren wordt er internationaal aandacht gevraagd voor deze moderne vorm van evangelisatie. Daarvoor is de “Worldwide Evangelism Day†uitgeroepen, dit jaar op 15 mei 2011.

In Nederland is sinds 2010 aangehaakt bij dit initiatief. De zogenoemde “Internet Evangelisatiedag 2011†is bedoeld om christenen bewust te maken van de kansen die internet biedt voor de verspreiding van het Evangelie en om hen te wijzen op de vele mogelijkheden van internetevangelisatie.

Er bestaan verschillende succesvolle evangelisatiewebsites en -cursussen waar veel christenen geen weet van hebben. Deze dag is bedoeld om duidelijk te maken hoe je als kerk en als christen via internet kunt evangeliseren.

De zendingsorganisatie Agapè heeft, speciaal voor deze dag, een website gemaakt – evangelisatieonline.nl - met tips en informerende artikelen over online evangelisatie. Maar ook met een widget (miniwebsite) die door kerken op hun eigen website geplaatst kan worden. Via deze widget wordt het Evangelie op een eenvoudige en aansprekende manier aangereikt.

Op evangelisatieonline.nl staat verder een interview met Jan-Willem Bosman van Agapè over de geweldige kansen die evangelisatie via het internet biedt. Ook kan er een banner, een Powerpoint-presentatie en informatie over de kerken-widget gedownload worden. Kerken kunnen de Powerpoint tijdens de zondagse dienst heel eenvoudig op een beamer afspelen.

Bron: One way

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid