Spring naar bijdragen

Kerkelijke jongeren zijn een minderheid


Aanbevolen berichten

[preview]Iets minder dan de helft van de jongeren (12-25 jaar) rekent zich tot een geloofsgenootschap, maar minder dan 15 procent van de jongeren gaat ook geregeld naar de kerk (minstens één keer per maand). Protestantse jongeren zijn de trouwste kerkgangers.[/preview]

Dat blijkt uit cijfers over 2009 van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Daaruit blijkt dat het aantal jongeren dat zich tot een geloofsgemeenschap rekent sinds 1997 met ongeveer 6 procent is gedaald.

Ongeveer de helft van de protestantse jongeren zit maandelijks in de kerk. Hoe ouder de protestantse jongeren worden, hoe meer de frequentie van de kerkgang daalt. Rooms-katholieke jongeren zitten niet veel in de kerk: 11 procent bezoekt geregeld een viering. Een derde van de moslimjongeren in Nederland bezoekt geregeld de moskee.

Volgens het CBS was in 2009 één op de vijf jongeren rooms-katholiek, één op de zeven noemde zich protestant en iets minder dan één op de tien was islamitisch.

Bron: IKON

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid