Spring naar bijdragen

Bordje tegen schelden en vloeken op scholen


Aanbevolen berichten

Op woensdag 20 april zal het 100e bordje ‘Taalbewuste School’ worden onthuld op de Gomarus Scholengemeenschap te Gorinchem. De Bond tegen het vloeken levert deze bordjes aan scholen die in het lesprogramma structureel aandacht geven aan respectvol taalgebruik.

In 2006 startte de Bond tegen het vloeken het project ‘Taalbewuste school’. Op het bordje staat: 'Wij letten op ons taalgebruik en behandelen elkaar met respect'. Het Varendonck College in Someren was de eerste school die het predicaat ‘Taalbewuste school’ ontving. Sindsdien volgden veel scholen, van het basis- en het voorgezet onderwijs dit voorbeeld.

Festiviteiten

Aan de feestelijke onthulling is een Steppenrace voor brugklassers gekoppeld. Om 10.00 uur zal de Steppenrace starten op Sportpark Molenvliet te Gorinchem. Brugklassers zullen proberen zoveel mogelijk geld binnen te halen voor de Bond tegen het vloeken. De heer Van Rijswijk (directeur VMBO) zal het startschot geven.

Bron: One Way

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid