Spring naar bijdragen

Richard Dawkins: bewijs evolutie net zo sterk als bewijs voo


Aanbevolen berichten

[preview]‘Evolutie is een feit. Het bewijs voor evolutie is minstens zo sterk als het bewijs voor de Holocaust’. Dit stelt de bekende atheïst Richard Dawkins.[/preview]

De christelijke theoloog Albert Mohler merkt op dat Dawkins op aarde de grootste evolutie-evangelist is. "Hij is duidelijk gefrustreerd dat zoveel bewoners van de aarde weigeren om zijn boodschap te accepteren," vertelt Mohler.

Mohler merkt op dat voor Dawkins alle bezwaren tegen de evolutie krankzinnig, niet intelligent en onwetend zijn. "Dawkins noemt iedereen die het met hem oneens is gek, dom en onwetend, omdat ieder weldenkend, intelligent en geïnformeerd persoon het met hem eens zou zijn. Wat Dawkins frustreert is dat veel moderne mensen de evolutie verwerpen als feit en als wereldbeeld. ‘Het bewijs voor de evolutie groeit met de dag, en is nooit sterker geweest’, stelt hij. ‘Tegelijkertijd en paradoxaal genoeg zijn de slecht geïnformeerde tegenstanders ook sterker dan ik me kan herinneren.’"

Minder dan 40 procent van de Amerikanen ontkent dat de mens is geëvolueerd en gelooft in plaats daarvan dat de mens door God is geschapen. "Zijn uitspraak dat de evolutie ‘minstens zo’n sterk bewijs is als de Holocaust’, is absoluut schokkend. Dit is nauwelijks een soort verklaring die wij zouden verwachten van iemand die in een dergelijke bevoorrechte plaats staat binnen een academische gemeenschap. Maar Dawkins schrijft niet in zijn hoedanigheid als wetenschapper. Hij schrijft als een evangelist voor de evolutie," aldus Mohler.

Bron: Christelijk Informatie Platvorm

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid