Spring naar bijdragen

Bijbel en Koran kennen weinig overeenkomsten


Aanbevolen berichten

[preview]Volgens Arabist Wim Jansen zijn er nauwelijks overeenkomsten tussen de Bijbel en de Koran. Zijn uitspraken staan in schril contrast met het project Bijbel en Koran van de IKON en de Wereldomroep, dat de overeenkomsten tussen de twee heilige boeken benoemt.[/preview]

"Er zijn een paar oudtestamentische Bijbelverhalen die in de Koran worden naverteld. Maar vaak zijn het slechts vier of vijf regels die letterlijk hetzelfde zijn", aldus Jansen in de donderdag verschenen Gezinsgids. Op de website bijbelenkoran.nl worden echter talloze gelijkenissen opgesomd. Zowel in de Bijbel als in de Koran bouwt Noach (Noeh) een ark. Ook in de Koran staat dat Jona werd opgeslokt door een vis.

Over Jezus in de Koran zegt Jansen: "Christus wordt genoemd, maar niet dat Hij gestorven is en dat Hij is opgestaan. Wat betekent Christus dan? In feite niets". De Koran is volgens bijbelenkoran.nl echter zeer positief over Jezus (Isa). Hij wordt inderdaad niet gezien als de Zoon van God, maar wel als een bijzondere profeet.

Op de website bijbelenkoran.nl is het boek 'Koran en Bijbel in verhalen' van filosofe Marlies ter Borg integraal te lezen. Zij stelt dat aandacht voor de gelijkenissen een beginpunt kan zijn voor dialoog tussen christenen en moslims.

Bron: IKON

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid