Spring naar bijdragen

Ik denk, dus ik geloof - een zomercursus voor studenten


Aanbevolen berichten

Christelijke studenten en toekomstige studenten kunnen van 12 t/m 16 juli 2010 terecht bij een vijfdaagse, laagdrempelige summerschool over apologetiek. Dit is een initiatief van Apologica, waarbij zal worden ingegaan op veel van de ‘lastige vragen’ waar christenen tijdens hun studie mee te maken krijgen.

De lessen zullen gegeven worden door een viertal docenten van goede naam, waaronder bijzonder hoogleraar in de medische ethiek dr. Henk Jochemsen en de Britse theoloog Brian Edwards. Er zal een breed scala aan kwesties behandeld worden, zoals de oorsprong en betrouwbaarheid van de Bijbel, de relatie tussen wetenschap en geloof, postmodernisme, de discussie over evolutie, en hoe over dit soort zaken het gesprek aan te gaan met niet-gelovige vrienden en studiegenoten.

Het doel van de cursus is jongeren toe te rusten om staande te kunnen blijven te midden van het overheersende seculiere en naturalistische denken op universiteiten en hogescholen, en te leren een weerwoord te geven op basis van geloof en ratio.

De cursus, waarbij ook tijd is voor ontspanning en gezelligheid, wordt gehouden in Voorthuizen (nabij Barneveld). De kosten bedragen €175, inclusief overnachtingen en maaltijden.

Bron en meer informatie: Apologica

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid