Spring naar bijdragen

Nederland viert geen Pasen meer


Aanbevolen berichten

Pasen is een nationaal erkend feest in Nederland. Terwijl met Kerst iedereen gaat winkelen en familie bezoekt, heeft bijna de helft van de Nederlanders geen plannen voor de paasdagen. Weet Nederland eigenlijk nog wel waarom Pasen wordt gevierd? Blauw Research onderzocht dit in opdracht van Alpha-cursus Nederland. En wat blijkt? Slechts 3,2% van de Nederlandse bevolking denkt met Pasen aan vergeving.

Lente, chocolade en vrije dagen. Dat is de inhoud van Pasen voor de gemiddelde Nederlander. Mensen in de leeftijd van 26 tot 34 jaar associëren Pasen eerder met de paashaas dan met Jezus. Van de Nederlanders ouder dan 34 jaar denkt minder dan 10% aan bezinning, vergeving en overwinning op de dood, en ze gaan evenmin naar een paasdienst. Pasen lijkt gereduceerd tot een paar vrije dagen tijdens de mooie lentedagen.

 

Waarom Pasen?

De Evangelische Omroep, Agapè Nederland en Alpha-cursus Nederland vinden het belangrijk dat mensen weten wat de betekenis van Pasen is. Na het succes van de actie Waarom Kerst? hebben zij daarom de actie Waarom Pasen? opgezet. De organisaties geven een mooi en eigentijds stripboek uit. Dit boek, met als titel 'Opstand', kan gebruikt worden als uitnodiging voor een paasactiviteit. Het doel van Waarom Pasen? is om christenen aan te moedigen hun geloof te delen. Een feest als Pasen is een mooi uitgangspunt om dat te doen. Het stripboek is te bestellen via de website www.waarompasen.nl/kerken.

 

Paasfeest?

Blauw Research onderzocht ook de associaties die Nederlanders hebben met Pasen. Opvallend is dat maar 6,1% van de Nederlandse bevolking Pasen als een feest ziet. De initiatiefnemers van Waarom Pasen? vragen opnieuw aandacht voor het lijden, sterven en de opstanding uit de dood van Jezus.

 

Online cursus

Op www.waarompasen.nl staat een online cursus, waarmee mensen op een laagdrempelige manier meer te weten kunnen komen over Pasen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid