Spring naar bijdragen

Sociale media horen bij ambt


Aanbevolen berichten

Predikanten en pastores buigen zich donderdag in Bussum op een LinkedIn-bijeenkomst over het gebruik en de mogelijkheden van sociale media in hun ambt. Volgens dr. Rebecca Moody worden sociale media steeds belangrijker, ook voor de contacten van predikanten. Als het gaat om Facebook denkt Moody dat dit middel interessant kan zijn voor pastores om contacten te leggen met een groep geïnteresseerden in het christelijk geloof die hen anders niet zo snel zal benaderen. "Je pakt niet zomaar de telefoon om een dominee te bellen. Daarnaast is het ook nog handig voor voorgangers zelf, omdat je dan tenminste niet onder het eten wordt gestoord en je in eigen tijd contact kunt opnemen."

Ons land kent een leger aan voorgangers. Zou het niet tijd worden om in de theologieopleidingen ook sociale media mee te nemen? "Elke opleiding die met mensen en communicatie te maken heeft moet dit meenemen in het curriculum, ook omdat je er als samenleving niet meer omheen kunt. Het is de vraag of je het toekomstige dominees moet leren of dat ze het zichzelf al leren omdat ze als vanzelfsprekend al op Facebook en Twitter zitten."

Lees verder op frieschdagblad.nl

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid