Spring naar bijdragen

Mosul als symbool voor vervolgde kerk


Aanbevolen berichten

Ninevé, het huidige Mosul in Irak, staat tijdens de jaarlijkse Nacht van Gebed symbool voor alle plekken in de wereld waar christenen worden vervolgd en onderdrukt. De Nacht vindt dit jaar plaats van vrijdag 17 op zaterdag 18 juni en draagt het thema 'bidden voor Ninevé'.

Dat maakte Open Doors, initiatiefnemer van de Nacht, vandaag bekend. Volgens deze stichting die zich inzet voor vervolgde christenen wereldwijd wordt de positie van christenen in Mosul en Irak steeds slechter. Op de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors steeg Irak van plaats 17 in 2010 naar plaats 8 in 2011.

"Mosul is al verschillende keren het toneel van geweld tegen christenen geweest. Tienduizenden Irakese christenen zijn zwaar getraumatiseerd. Het is van groot belang dat we voor hen bidden", aldus Klaas Muurling, woordvoerder van Open Doors. "We hopen dat opnieuw duizenden christenen één nacht de slaap overslaan, één nacht willen 'opofferen' om vervolgde christenen te steunen".

Op de website nachtvangebed.nl kunnen kerken en groepen informatie vinden over het organiseren van een Nacht van Gebed.

Bron: IKON

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid