Spring naar bijdragen

Uitgever geeft legaal 110 christelijke boeken uit in China


Aanbevolen berichten

De Engelsman David Wright heeft volledige toestemming van de Chinese overheid gekregen om 110 christelijke boeken uit te geven in China. Het bedrijf waarvoor hij werkt (ZDL Books) was al sinds 2003 bezig met de legaliteit van hun boeken. De christelijke literatuur is nu goedgekeurd en mag verspreid worden door het hele land.

"In samenwerking met de overheid proberen we op hun tempo de christelijke literatuur legaal in het land te verspreiden," aldus David Wright. Naast het uitgeven van boeken bouwt de organsiatie ZDL ook internetsites en ontwikkelt het trainingen die open en legaal zijn. Het doel van de organisatie is dat alle Chinezen in 2020 over alle christelijke boeken en trainingen kunnen beschikken.

Volgens Wright is China langzamerhand aan het veranderen. "Toen de Chinese regering in 1949 aan de macht kwam, was een van hun doelen zich te ontdoen van religie, omdat religie naar communistisch idee de 'opium' van het volk was. Dat is de reden waarom er zoveel christenvervolging plaats vindt in China. In de jaren tachtig begon de overheid zich te realiseren dat het verbieden van religies niet werkte. Als China de nummer één in de wereld wilde worden, moest men zich openstellen voor religie," aldus Wright.

De dingen begon pas echt te veranderen nadat een topregeringsleider publiekelijk aankondigde dat religie een positieve kracht voor de samenleving is. Waar in 2003 geen enkel christelijk boek legaal mocht worden uitgegeven, zijn er vandaag de dag meer dan 200 legale christelijke boekenwinkel te vinden in China. "De realiteit is dat vervolging en armoede christenen heeft geholpen te groeien en volharden, wat heeft geleid tot een van de grootste opwekkingen in de Chinese kerk."

Ondanks het feit dat de regering heeft toegestaan om christelijke literatuur uit te geven, verschillen zogenoemde 'regeringskerken' op sommige plekken nog veel van ondergrondse kerken of geheime huiskerken. Sommige gemeentes staan nog altijd onder druk van de moslimwereld én van de regering. Wright: "Er zijn nog veel uitdagingen. We hebben het gebed van christenen over de hele wereld hard nodig."

Bron: EO.nl

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid