Spring naar bijdragen

Zip Your Lip gestart


Aanbevolen berichten

Vanaf 7 maart staan er weer duizenden jongeren in de startblokken om mee te doen aan Zip your Lip, de jongerenactie van World Vision. Er wordt geld ingezameld voor dat ene doel: jongeren in armoede helpen aan een kans op een toekomst. Met het thema 'Word een held' daagt World Vision jongeren uit om even over die Nederlandse grens heen te kijken en voor 24 uur te ervaren hoe het is om honger te hebben. Voor die prestatie laten zij zich sponsoren, om zo jongeren in o.a. Oeganda, Oost-Congo en Somaliland te helpen.

Word een held: hoezo?

Wanneer ben je een held? Die vraag stelde Zip your Lip aan jongeren tijdens de Scholentours. "Een held is iemand die voorop loopt in de strijd". riep Sven (16) uit Hilversum door de zaal. Een mooie omschrijving van datgene wat World Vision wil bereiken met haar jongerenactie. Dat jongeren in Nederland voorop lopen in de strijd voor gerechtigheid. Door jezelf 24 uur op de tweede plaats te zetten, word je een held voor jongeren in bijvoorbeeld Oeganda. Die jongeren kunnen op hun beurt in eigen land voorop lopen in de strijd tegen armoede. Door te investeren in voedsel, schoon drinkwater, opleidingen en gezondheidszorg krijgen zij kans op een toekomst. Vorig jaar kon World Vision met de opbrengst 18.000 jongeren helpen.

Scholentours: 13.000 jongeren bereikt

De Scholentours die vooraf gingen aan de Zip your Lip actie maakten diepe indruk op ruim 13.000 jongeren door heel Nederland. Een recordaantal. De Zip your Lip Youth Ambassadors vertelden indrukwekkende verhalen over hun reis naar Oeganda in oktober 2010. Op die manier kregen de Oegandese Agnes, Eveline, Adong Scovia en Milly een gezicht en kwamen hun verhalen confronterend dichtbij. De gevolgen van armoede, hiv en aids zijn ook vandaag de dag keiharde realiteit. Jongeren toonden zich bewogen. Martijn (13): "Sterven er per dag 24.000 kinderen onnodig? Woh, dan zou onze school binnen een paar seconden helemaal weg zijn!"

En nu? Actie![b/]

De actie gaat ieder jaar van start in de vastenperiode voor Pasen. Dit jaar loopt Zip your Lip van 7 maart tot en met 22 april. Binnen deze weken kunnen deelnemers een eigen dag kiezen waarop ze 'Zippen'. Deelnemers die meedoen aan de actie laten 24 uur hun eten staan en drinken alleen water en thee. Vóórdat ze dit doen, gaan ze op zoek naar sponsors die hen willen steunen. Dit kunnen ze doen via www.zipyourlip.nl of via de Zip your Lip sponsorlijst. Momenteel zijn er ruim 10.000 sponsorlijsten in omloop.

Waar gaat het geld naartoe?

Het geld dat met Zip your Lip wordt opgehaald komt ten goede aan armoede, hiv- en aidsprojecten van World Vision in Oeganda, Congo, Somaliland en op andere plekken waar dit het hardst nodig is. Daarbij richt World Vision zich vooral op de gezondheid en ontwikkeling van kinderen onder de vijf jaar.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid