Spring naar bijdragen

Paus: 'Joden niet schuldig aan dood Jezus'


Aanbevolen berichten

[preview]Het joodse volk als geheel is niet schuldig aan de kruisdood van Jezus Christus. Dat schrijft paus Benedictus XVI in het tweede deel van zijn Jezus-biografie. Dat deel verschijnt pas in mei maar vandaag zijn enkele voorpublicaties gepresenteerd.[/preview]

De uitspraak van de paus is niet nieuw en sluit ook aan bij de leer van de Rooms-Katholieke Kerk. Sinds het Tweede Vaticaans Concilie (1962-1965) verwerpt de kerk alle antisemitische leerstukken. Eeuwenlang gaven christenen de joden de schuld van Jezus’ dood wat leidde tot vaak bloedige vervolgingen.

Toch is de tekst van de paus bijzonder, zo menen vooraanstaande joodse rabbijnen. De teksten van het Tweede Vaticaans Concilie worden door lang niet alle gelovigen gelezen en zijn soms ook niet bekend bij katholieken. Het Jezus-boek van de paus daarentegen wordt ongetwijfeld een bestseller. Vele gelovigen zullen dus (weer) lezen dat de joden niet schuldig zijn aan de dood van Jezus Christus.

Het eerste deel van de Jezus-biografie verscheen in 2007 en werd een internationale bestseller. Het tweede deel verschijnt op 10 mei. Uitgeverij Lannoo verzorgt de Nederlandstalige uitgave.

Bron: IKON

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid