Spring naar bijdragen

Minder Bijbelkennis onder theologiestudenten


Aanbevolen berichten

[preview]Studenten die starten met de opleiding theologie blijken over steeds minder Bijbelkennis te beschikken. "Dat is een verontrustende ontwikkeling.[/preview]

Als de mens geschapen is God te leren kennen, dan is het niet bestuderen van Zijn openbaring een ernstige zaak", meent Jesse van Nes, adjunct-directeur van de Evangelische Theologische Academie in een opinieartikel voor 'CV Zending en Onderwijs'.

Van Nes noemt in het artikel enkele mogelijke verklaringen: "De overgang naar een beeldcultuur, een opvoeding waarin niet meer gezamenlijk Bijbel wordt gelezen en kerken waarin steeds meer thematisch en vanuit eigen ervaring wordt gepreekt. Op structurele wijze door de Bijbel heen gaan, ernaar verlangend God beter te leren kennen, is iets wat vaak niet meer wordt aangeleerd. het gevolg is een eenzijding 'van horen zeggen geloof'."

"Het vertrekpunt van het geloof is niet langer de Schrift, maar de persoonlijke zoektocht waarin de eigen praktijkervaring bepalend wordt voor het Godsbeeld. Sprekend voorbeeld hiervan is de serie 'Op zoek naar God' van de EO. Elke aflevering kregen andere personen de gelegenheid de kandidaten duidelijk te maken wie volgens hen God was en hoe hij gevonden kon worden. De Bijbel ging echter bijna niet open . Het is opmerklijk dat juist in de zoektocht naar God de Bijbel niet werd gebruikt. Gordons eindconclusie was veelzeggend: Hij was ervan overtuigd geraakt dat God bestond, dat had hij immers wel ervaren. Maar met de Bijbel had hij niets. 'Boring', was het enige dat hij daarover kon zeggen."

Bron: CIPnieuws

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid