Spring naar bijdragen

Internationaal congres over Heidelbergse Catechismus


Aanbevolen berichten

In de Johannes a Lasco Bibliotheek in de Duitse stad Emden start donderdag een driedaags congres over de Heidelbergse Catechismus.

De Heidelbergse Catechismus (1563) werd op verzoek van keurvorst Frederik III van de Palts geschreven door de theologen Caspar Olevianus en Zacharias Ursinus. Aan het congres, gehouden in de aanloop naar het herdenkingsjaar 2013, nemen wetenschappers uit Duitsland, Zwitserland, Nederland en de Verenigde Staten deel.

Prof. dr. H. J. Selderhuis belicht de catechismus als „troostboek in leven en sterven.†Dr. Lyle Bierma uit het Amerikaanse Grand Rapids spreekt over de vroegste geschiedenis van de catechismus, en dr. Thorsten Latzel (Hannover) over de theologische hoofdlijnen ervan. Prof. dr. W. Verboom spreekt over het catechismusonderwijs in Nederland, en prof. dr. A Baars over de catechismuspreek.

Ook andere disciplines dan de theologie komen aan bod. Zo belicht dr. Klaus Winkler de muziekbeoefening in Heidelberg, en dr. Hanns Hübach de architectuur van het slot in Heidelberg.

Bron: Reformatorisch Dagblad

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid