Spring naar bijdragen

Interreligieuze dialoogwandeling krijgt vervolg


Aanbevolen berichten

De incidenten die zich voordeden tijdens de interreligieuze dialoogwandeling afgelopen woensdag in Amsterdam laten rabbijn Raphaël Evers niet afschrikken. Wat hem betreft komt er in oktober een vervolg in de vorm van een dialoogestafette.

Dat liet de rabbijn vandaag tegenover het Reformatorisch Dagblad weten. Vorige week woensdag maakten onder andere Arjan Plaisier van de Protestantse Kerk, Kursat Bal van het Contactorgaan Moslims en Overheid en de rabbijnen Awraham Soetendorp en Evers een verbroederende wandeling door Amsterdam-West. De mannen maken deel uit van het Caïro-overleg dat wederzijds respect tussen hun religies wil stimuleren.

Tijdens de wandeling werden de religieuze leiders opgeschrikt door antisemitisch uitlatingen. Een jongen maakte zelfs de Hitlergroet naar de rabbijnen. Evers deed later aangifte.

Hij laat het er echter niet bij zitten. Het idee om in de hoofdstad te gaan hardlopen, waarbij joodse, islamitische en christelijke voormannen het estafettestokje aan elkaar doorgeven, rees tijdens de dialoogwandeling en werd meteen positief ontvangen door de deelnemers, aldus Evers tegenover het Reformatorisch Dagblad.

Bron: Reformatorisch dagblad

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid