Spring naar bijdragen

Dorcas zet leesrooster veertig dagen tijd op


Aanbevolen berichten

[preview]Hulporganisatie Dorcas heeft een bijbelleesrooster voor de Veertigdagentijd uitgebracht. Het boekje telt veertig overdenkingen rond thema's als lijden, (on)recht, verootmoediging en gebed en stilte.[/preview] Bij elke overdenking wordt een vraag of opdracht aangereikt om concreet mee aan de slag te gaan.

De strekking daarvan is steeds: hoe leg jij de link tussen je dankbaarheid voor wat Jezus voor jou heeft gedaan en de manier waarop je omgaat met je naaste dichtbij en ver weg. Ook is er bij elke overdenking een gebedspunt opgenomen voor een van de projecten van Dorcas.

Het is het tweede bijbelleesrooster dat Dorcas heeft ontwikkeld; het eerste bevatte 21 overdenkingen en was bedoeld om tijdens de vakantietijd te gebruiken. ‘We hopen hiermee mensen vanuit de Bijbel aan het denken te zetten over thema’s die ons werk raken en hen te inspireren om in actie te komen voor de allerarmsten’, licht Cor Slob van Dorcas toe. ‘Ook vormen onze bijbelleesroosters ondersteunend materiaal voor bijvoorbeeld kerken die een actie organiseren om geld of goederen voor de projecten van Dorcas in te zamelen. Er blijkt opnieuw veel belangstelling voor te zijn.’

De overdenkingen zijn geschreven door ds. Ernst Leeftink, predikant in Assen-Peelo, en Gerdien Karssen van Dorcas. Het bijbelleesrooster is voor individuen, maar ook in grotere aantallen voor kerken, kringen en verenigingen gratis aan te vragen via actie@dorcas.nl of tel. 0228 595900. Het boekje is tevens digitaal in te zien op de website www.dorcas.nl.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid