Spring naar bijdragen

Chinese kerk groeit nog steeds


Aanbevolen berichten

Het lijkt erop dat de Chinese overheid christenen iets meer ruimte geeft. Huiskerken worden redelijk met rust gelaten, zolang ze zich wat op de achtergrond houden. Toch hebben veel christenen in delen van China nog steeds met vervolging te maken.

De kerk in China laat al jaren een groeicijfer zien waar menig multinational jaloers op zou zijn. Sinds de dood van de communistische leider Mao Zedong in 1976 nam het aantal evangelicale christenen toe van 2,7 miljoen tot meer dan 75 miljoen. Ieder jaar kwamen ruim 2 miljoen Chinezen tot geloof.

Hoeveel christenen er precies in China wonen, weet echter niemand. De atheïstische overheid geeft alleen cijfers over de erkende Drie-Zelfkerk, en die worden bovendien altijd naar beneden afgerond. Naar schatting zijn 30 miljoen Chinezen lid van een geregistreerde kerk.

Volgens de schrijvers van het onlangs verschenen handboek â€Operation Worldâ€, dat cijfers geeft over het wereldwijde christendom, telt China ruim 105 miljoen christenen. Dat is bijna 8 procent van de bevolking. Hun aantal neemt toe met 2,7 procent per jaar. Ter vergelijking: de gemiddelde bevolkingsgroei in China ligt op 0,63 procent per jaar.

Lees verder: Refdag.nl

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid