Spring naar bijdragen

Brussel rectificeert schoolagenda


Aanbevolen berichten

De Europese Commissie gaat alle scholen waar agenda's zijn verspreid zonder de christelijke, maar mét de feestdagen van andere godsdiensten, een rectificatie sturen. Daarin zal ook een overzicht staan van alle officiële feestdagen in het betreffende land.

Staatssecretaris Ben Knapen van Buitenlandse Zaken heeft dat woensdag aan de Tweede Kamer laten weten. Het CDA, de SGP en de ChristenUnie in de Kamer hadden vragen gesteld over de fout.

Knapen stelt dat de Commissie in Brussel hem heeft laten weten dat het om een onopzettelijke fout gaat en dat de commissie het betreurt dat hierdoor onbedoeld Europese burgers zijn beledigd.

In totaal gaat het om 3,2 miljoen kalenders die op 21.000 middelbare scholen zijn uitgedeeld. De kosten bedroegen 5 miljoen euro. In Nederland zijn op 404 scholen ruim 73.000 agenda's verspreid.

Bron: Kerknieuws

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid