Spring naar bijdragen

Wikileaks onthult erbarmelijke toestand christenen


Aanbevolen berichten

Het omstreden Wikileaks onthulde onlangs de erbarmelijke omstandigheden waarin gevangen christenen leven in Eritrea. In het Afrikaanse land zitten ongeveer 3.000 christenen gevangen omwille van hun geloof. Uit de documenten blijkt dat "het in de cellen nauwelijks mogelijk is om te liggen of te zitten." Bovendien worden vluchtelingen, militaire deserteurs, misdadigers en christenen bij elkaar in de cel.

Volgens Wikileaks worden gevangenen drie keer per dag gevoed met twee stukken brood. "Een emmer in het midden van de cel dient tegelijk als toilet en badkamer. Maar het voortdurende morsen van urine en ontlasting verontreinigt de cel. Veel gevangenen kunnen niet praten vanwege hun gebrek aan water. Hun tong zich vanwege de dorst vastgeplakt aan hun mond." Een gevangene zegt dat "het geschreeuw van gemartelde mensen" hoorbaar is. Ze worden "ernstig toegetakeld" door Eritrese beveiligingsambtenaren.

"Dit Wikileaks-rapport werpt een licht op het lot van de gevangenen in Eritrea," vertelt Jonathan Racho namens International Christian Concern (ICC). "De gruwelijke manieren waarop Eritrea haar eigen burgers mishandeld voor het vreedzaam uitoefenen van hun religieuze vrijheid, is gewetenloos. Wij dringen er bij de Eritrese autoriteiten op aan om dergelijke onmenselijke handelingen te beëindigen."

Bron: CIP.nl

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid