Spring naar bijdragen

Geen juridische status katholieke kerk in Turkije


Aanbevolen berichten

[preview]De Turkse regering heeft een Vaticaanse eis afgewezen de katholieke Kerk een juridische status te geven. Momenteel is een dergelijke status niet mogelijk, aldus vicepremier Bülent Arinc.[/preview]

Ook voor het Grieks-orthodoxe patriarchaat in Istanbul zoekt de regering volgens Arinc een oplossing “die het bestaan van het patriarchaat erkent, maar het geen rechtspersoonlijkheid verleentâ€.

Christelijke Kerken in Turkije klagen al lang dat zij veel problemen ondervinden door het ontbreken van een gewaarborgde juridische status. De Turkse autoriteiten verwijzen met betrekking tot katholieken en protestanten naar het verdrag van Lausanne uit 1923. Dat legt het volkenrechtelijk fundament voor de Turkse republiek.

Volgens Ankara erkent het verdrag alleen joden, Armeniërs en Grieken als niet-islamitische minderheden. Alle andere niet-islamitische groepen zouden daarom ook vandaag de dag niet erkend kunnen worden, stelt de regering.

Bron: katholieknieuwsblad.nl

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid