Spring naar bijdragen

Debat over Assisi-gebed uitgelokt door Paus


Aanbevolen berichten

De oproep van paus Benedictus XVI aan religieuze leiders om naar Assisi te komen en daar te bidden voor vrede, heeft een levendig debat doen ontstaan onder Italiaanse katholieke opinieleiders.

Critici van het pauselijke plan vinden dat het de verkeerde indruk wekt dat alle gelovigen tot dezelfde godheid bidden of dat er geen echte verschillen bestaan tussen religies.

Op Nieuwjaarsdag maakte Benedictus zijn verlangen bekend de “geest van Assisi†te doen heropleven. Hij zei toen plannen te hebben de 25e verjaardag te markeren van de Wereldgebedsdag voor de Vrede, die paus Johannes Paulus II in 1986 in Assisi hield, en in 2002 nog eens overdeed. Overigens is er nog geen datum vastgesteld.

Beide eerdere gebedsontmoetingen werden begroet met een mix van kritiek en lof. De kritiek was ook toen dat de indruk werd gewekt dat alle aanwezigen - onder wie hindoes, moslims, animisten en atheïsten - tot dezelfde god zouden bidden. Dat zou relativisme bevorderen, evenals syncretisme - een mengelmoes van tegenstrijdige overtuigingen.

Bron: katholieknieuwsblad.nl

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid