Spring naar bijdragen

Christen wederom doelwit Bagdad


Aanbevolen berichten

In de Iraakse hoofdstad zijn opnieuw christenen het slachtoffer geworden van terreuraanvallen. Gisteravond kwamen twee mensen om het leven en veertien raakten gewond bij een reeks bomaanslagen.

Tien bommen gingen af en vier explosieven konden onschadelijk worden gemaakt. De verantwoordelijkheid voor de bommencampagne is nog niet opgeëist.

Eind oktober was de kathedraal van Bagdad het doelwit van een terreuraanval. Extremisten drongen de kerk binnen en eisten de vrijlating van gevangenen van al-Qaida.

Meer dan vijftig mensen in de kerk werden om het leven gebracht. De organisatie die die actie had uitgevoerd, had gedreigd met nieuwe aanslagen.

'Christenen horen hier thuis'

Na het bloedbad had Frankrijk enkele Iraakse christenen asiel aangeboden. Premier al-Maliki riep christenen daarop op om in Irak te blijven. "Ook christenen horen hier thuis", zei hij.

Voor de Amerikaanse invasie in maart 2003 woonden er zo'n 800.000 christenen in het islamitische Irak. Dat aantal is de afgelopen jaren gedaald tot naar schatting een half miljoen.

Bron: NOS.nl

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid