Spring naar bijdragen

Dit jaar 2000 christenen gedood in Nigeria


Aanbevolen berichten

[preview]Nigeria was in 2010 het gevaarlijkste land voor christenen. Gewelddadige acties hebben dit jaar aan tweeduizend christenen in het Afrikaanse land het leven gekost. Dat heeft de organisatie Open Doors, die opkomt voor vervolgde christenen, vandaag gemeld. Dit kerstweekend kwamen in Nigeria nog zeker 39 mensen om bij rellen tussen moslims en christenen.[/preview]

Gedocumenteerd

Andere landen waar christenen in 2010 het slachtoffer van geweld werden, zijn Irak, Pakistan en Laos. In Irak kwamen volgens Open Doors negentig christenen om. In Pakistan wordt iedere maand zeker één christen om zijn geloof gedood en in het communistische Laos werden 29 geloofsgenoten om het leven gebracht. Open Doors baseert zich op gedocumenteerde gevallen. Het is bekend dat er tienduizenden Noord-Koreaanse christenen in kampen vastzitten, maar over hun lot is niets bekend.

Nigeria

De meeste doden in Nigeria vielen de afgelopen dagen in de stad Jos, waar in januari al zevenhonderd christenen werden gedood. Op kerstavond ontploften daar zeker zeven bommen, onder meer bij een kerk. De streek rond Jos vormt de grens tussen het islamitische noorden en het christelijke zuiden van Nigeria.

Irak

De zwaarste aanslag op christenen in Irak vond eind oktober plaats. Toen gijzelden terroristen kerkgangers in een kathedraal in Bagdad. 58 christenen kwamen om. Het geweld heeft ertoe geleid dat vele christenen Irak hebben verlaten. Sinds de val van dictator Saddam Hussein in 2003 is hun aantal met meer dan de helft gedaald tot net boven 300.000.

Bron: Katholiek Nederland

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid