Spring naar bijdragen

Taizebroeders verwachten 25.000 jongeren


Aanbevolen berichten

[preview]Rotterdam kan tussen kerst en oud en nieuw rekenen op ruim 25.000 Europese jongeren die naar de grote jongerenbijeenkomst van de oecumenische broedergemeenschap Taizé komen. [/preview]

Dat heeft Taizébroeder Sebastiaan, die de happening in Nederland voorbereidt, aan KatholiekNederland.nl laten weten. De gemeente Rotterdam heeft Ahoy beschikbaar gesteld voor de samenkomst en zoekt voor eind december van dit jaar ongeveer tienduizend gastgezinnen die de jongeren kunnen herbergen.

De broeder zegt aangenaam verrast te zijn over het grote aantal aanmeldingen. De broeders rekenden op minder aanmeldingen bij dit jaarlijkse evenement door de economische crisis. De bijeenkomst wordt gehouden van 28 december tot en met 1 januari en is elk jaar in een andere Europese stad. Het is een gezamenlijk initiatief van zowel de Rooms-Katholieke Kerk als de Protestantse Kerk in Nederland dat de Taizébijeenkomst dit jaar in Nederland wordt gehouden.

De broedergemeenschap in het Bourgondische dorpje Taizé trekt jaarlijks 100.000 jongeren die een week lang kunnen meelopen in het ritme van de broeders. Ze zingen, doen aan Bijbelstudie en voeren gesprekken over spiritualiteit.

Bron: ANP

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid