Spring naar bijdragen

Christelijk goed doel scoort hoog


Aanbevolen berichten

Dagblad Trouw heeft een top vijftig samengesteld van goede doelen op het gebied van gezondheidszorg. De Leprazending in Apeldoorn en Dark and Light in Veenendaal voeren de lijst aan.

Volgens de krant hebben hun projecten „de grootste kans op maximaal effect bij de doelgroepâ€, zo bleek dinsdagmorgen uit de publicatie van de ranglijst.

De top vijftig is samengesteld aan de hand van onderzoek door het Centraal Informatiepunt Goede Doelen (CIGD) en het Erasmus Centrum voor Strategische Filantropie (ECSP). Die benaderden 500 goededoelenorganisaties op het gebied van gezondheidszorg met een vragenlijst. Een kleine 150 instellingen stuurde de ingevulde vragenlijst terug.

De onderzoekers wilden onder meer weten hoe de organisatie van het goede doel is opgezet 
en op welke manier projecten worden aangepakt. Zo neemt de kans op succes toe als de 
organisatie transparant is en de doelgroep wordt betrokken bij de strategie en ontwikkeling van projecten. Ook samenwerking met andere organisaties en 
de inschakeling van experts zijn belangrijke criteria voor succesvolle projecten.

De Leprazending en Dark and Light (bestrijding van vermijdbare blindheid) scoren op alle gebieden het hoogst. Verder komen hoog op de ranglijst organisaties voor als de Nederlandse Hartstichting en Care Nederland.

Onder aan de top vijftig staan stichting Breath (hulpbehoevende kinderen) en WEB Foundation (voorlichting over hiv en aids).

Bron: Reformatorisch Dagblad

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid