Spring naar bijdragen

Staphorst schrapt bid- en dankdag ambtenaren


Aanbevolen berichten

De bid- en dankdag voor het gewas wordt in Staphorst afgeschaft voor ambtenaren. Dat wil zeggen, het zijn geen vrije dagen meer. Hiermee komt het aantal gemeenten dat ambtenaren nog wel vrij geeft op deze dagen op één: Urk.

Tijdens de coalitieonderhandelingen tussen SGP, CDA en gemeentebelangen was de afschaffing van de twee vakantiedagen op de dank- en biddag een van de uitkomsten. Een aantal jaren geleden ageerden raadsleden van Staphorst al tegen de vrije dag, omdat er veel uren verloren gaan tijdens deze dagen waarop vrijwel alle andere Nederlanders wel werken. Toen stak een toenmalige SGP-wethouder hier een stokje voor.

Nu is uit bezuinigingsoverwegingen besloten toch op deze dagen te werken. "Als je het goed doet, kan het een flinke besparing opleveren. Er werken ongeveer 100 mensen, als je uitgaat van een 8-urige werkdag, kom je uit op 1600 uur die anders verloren gaan", aldus gemeentesecretaris Jan Smit.

Een compromis dat de SGP wel heeft afgedwongen is dat het gemeentehuis dicht blijft voor publiek. Verder worden de normale werkzaamheden uitgevoerd. Al benadrukt de gemeentesecretaris dat er wel op wordt gelet dat op deze dag geen groenonderhoud pal naast de kerk wordt gepleegd. "Als ambtenaren graag naar de kerk willen op de bid- of dankdag kan dat natuurlijk, dan kunnen ze een atv-dag opnemen", zo zegt Smit.

Bron: Binnenlands Bestuur

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid