Spring naar bijdragen

Obama heeft voor Jezus gekozen


Aanbevolen berichten

Barack Obama, president van de Verenigde Staten van Amerika, praat niet vaak over zijn geloof, maar deze week werd hem op de man afgevraagd: "Waarom bent u christen?". De president gaf een eerlijk antwoord: "Ik heb er voor gekozen om christen te zijn".

Hij legde uit dat hij niet christelijk is opgevoed. Zijn ouders gingen soms naar de kerk, maar praatten er verder niet veel over. Obama werd pas later in zijn leven oprecht christen. Voor die keuze liet hij zich leiden door de wijze lessen van de Zoon van God: "Wees de hoeder van je broeders en zusters; behandel hem zoals jij behandeld wilt worden".

De president is ook onder de indruk van de Kruisdood van Jezus: "Dat Jezus Christus voor onze zonden is gestorven, betekent dat wij als mensen nederig moeten zijn – dat we vol van zonde zijn en dat we fouten maken. Maar wij ontvangen verlossing dankzij de genade van God".

Het geloof van Obama is vaak onderwerp van gesprek. Dat hij christen is, is niet bij iedereen bekend. Een onderzoek toonde aan dat slechts één op de drie Amerikanen daarmee bekend is. Één op de vijf Amerikanen denkt dat hij moslim is.

Bron: IKON

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid