Spring naar bijdragen

'Kind vloekt steeds eerder'


Aanbevolen berichten

Kinderen gebruiken op steeds jongere leeftijd grove woorden, soms al als ze 2 jaar zijn. Dat is vooral te wijten aan het taal gebruik van volwassenen. Dat blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse psycholoog Timothy Jay, hoogleraar aan Massachusetts College of Liberal Arts in North Adams (Verenigde Staten), waarover de Canadese krant Montreal Gazette eerder deze week berichtte.

Jay verzamelde gegevens over het taalgebruik van volwassenen en kinderen in de afgelopen dertig jaar. Daaruit komt naar voren dat nooit eerder zo veel kinderen op vroege leeftijd vloeken en scheldwoorden gebruiken.

"Op het moment dat de kinderen naar school gaan, zeggen ze alle woorden waarvoor we hen op de televisie willen beschermen," zegt Jay. "Het blijkt dat ze op de leeftijd van 3, 4 jaar al met vloeken beginnen."

Lees verder in het Reformatorisch Dagblad

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid