Spring naar bijdragen

Koranverbranding van de baan


Aanbevolen berichten

De Amerikaanse predikant Terry Jones ziet definitief af van zijn voornemen exemplaren van de koran te verbranden. Dat heeft Jones zaterdag gezegd, aldus de Amerikaanse nieuwszender CNN.

"We zullen de koran definitief niet verbranden," aldus Jones. "Niet vandaag, nooit."

Jones veroorzaakte wereldwijd veel ophef met zijn plan voor een openbare koranverbranding. Hij wilde die houden op 11 september, de dag van de herdenking van de aanslagen in New York en Washington.

Donderdag had hij al laten weten dat hij van die actie zou afzien. Later zei Jones dat hij overwoog de verbranding alsnog door te zetten.

Jones was vrijdag vanuit zijn woonplaats Gainsville naar New York gevlogen. Hij zei daar in een programma van de televisiezender NBC dat hij met zijn kerk had willen duidelijk maken dat er in de islam "een element is dat zeer gevaarlijk en zeer radicaal is." Tegen NBC zei Jones dat hij in die missie is geslaagd.

Voor zijn vertrek naar New York had de predikant gezegd dat hij daar wilde praten met de imam die betrokken is bij de bouw van een islamitisch centrum bij Ground Zero. Dat centrum met gebedsruimte komt op enkele huizenblokken van de plaats waar op 11 september 2001 het World Trade Center het doelwit was van een aanslag van extremistische moslims.

Jones zei aanvankelijk dat hij met de imam in New York wilde praten over de mogelijkheid het islamitisch centrum te bouwen op een andere plek dan bij Ground Zero. Later zei hij tegen NBC dat het gesprek met de imam er niet komt.

In New York is zaterdag de herdenking begonnen van de aanslagen in 2001. Burgemeester Michael Bloomberg hield een toespraak tot de aanwezigen, die veel Amerikaanse vlaggen hoog hielden. Nabestaanden lazen de namen voor van slachtoffers.

Bron: ANP

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid